KLIKOM NA SLIKU GORE BITI CE TE POSLATI NA POCETNU FORUMA:
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Pravilnik Servera

Go down 
AuthorMessage
Tony
Admin


Posts : 7
Join date : 2016-02-06

PostSubject: Pravilnik Servera   Sat Feb 06, 2016 5:07 pm

1. KORIŠTENJE RAZNO-RAZNIH ČITOVA / MODOVA:
Strogo je zabranjeno korištenje razno-raznih čitova ili-ti ga modova koji vam daju prednost u igri na Balkan Brathers serveru. Ukoliko pokušati installirati bilo kakav program sličan tome ( a preporučujemo vam da da ne pokušavate ) dobit ćete zabranu igranja na našoj zajednici.

KAZNA: Level 1 - ban zauvijek, dok igrači sa većim levelom ( 2, 3 ) pa na dalje dobijaju alcatraz.


2. ISKORIŠTAVANJE GREŠAKA U SKRIPTI ( BUG ABUSE ):
Strogo je zabranjeno iskorištavanje grešaka u skripti, to jest server bugova. Sve bugove možete prijavljivati u ovom podforumu. Ukoliko se radi o nekoj većoj greški postoji mogućnost da dobijete neku nagradu na serveru.

KAZNA: Alcatraz na 7 dana.


3. REKLAMIRANJE:
Strogo je zabranjeno reklamiranje bilo kakvih servera na našoj zajednici. Ukoliko primjetite takve osobe prijavite igrača na "/report" ili ga uslikajte sa tipkom "F8" te prijavite na forum. Također, kada izbacite reklamu izbacuje i administratorima na chat, iako vam se ona ne napiše u vašem chatu!

KAZNA: Ban zauvijek.


4. VRIJEĐANJE PO NACIONALNOJ OSNOVI:
Strogo je zabranjeno vrijeđanje drugih igrača po nacionalnoj osnovi kao primjer - glupa ustaša, [PSOVKA]irani četnik i slično. Ovo pravilo nikako nećemo tolerirati te ćete biti kažnjeni i to sa najvećom mogućom kaznom. Također, to izbacuje administratorima pa razmislite!

KAZNA: Ban zauvijek.


5. DB - DRIVE BY:
Postoji više vrsta drive baya, a za sve je zajedničko to da se drive by odnosi na štetu nanijetu drugom igraču iz vozila. Na što se ovo odnosi?
- Zabranjeno je pucati sa mjesta vozača ili suvozača.
- Zabranjeno je parkirati se na druge igrače i čekati njihovu smrt.
- Zabranjeno je ubijanje igrača helikopterom.

KAZNA: Jail na na 45 minuta.


6. SK - SPAWN KILL:
Što je zapravo SK? Spawn kill je ubijanje igrača na mjestu stvaranja / spawna. Primjer - Moj IC lik je poginuo i stvara se ispred bolnice. Tu me čekaju dva pripadnika druge bande i opet me ubijaju!

KAZNA: Jail na na 60 minuta.


7. PG - POWER GAMING:
Što je zapravo PG? Radnja koju je nemoguće izvesti u stvarnom životu u datom trenutku ili u bilo kojem trenutku. Spadaju sve radnje koje su nemoguće u RL. Primjer - Pad sa velike visine i nastavak trčanja.

KAZNA: Jail na na 30 minuta.


8. MG - META GAMING:
Što je meta gaming? Meta Gaming, ili ti ga MG je korištenje OOC informacija u IC korist. Ukoliko nešto niste saznali putem Roleplay načina, iste je zabranjenu iznositi u IC chatu.
PRIMJER 01: OOC chat - Dobar dan, možete mi pokazati vaše vozačke dozvole?
PRIMJER 02: IC chat - Prilazi mi nepoznati lik i po nicku iznad mene zaključuje tko sam ja, primjer - Pozdrav Bentley, kako ste?

KAZNA: Jail na 10 minuta.


9. IMOVINSKE PREVARE:
Strogo je zabranjeno varanje drugih igrača posebice novajlije ( tipa kod prodaje / kupnje vozila ). Svaki puta kada nešto prodajete / mjenjate ili kupujete pozovite administratore / supportere koji su na serveru.
U ovo pravilo ne spada:

Odluka da vam netko plati kasnije ( to jest da vam duguje ), to je vaša lična odluka i iza nje stojite baš vi, stoga za nju ne odgovaramo.
Odluka da nekom posudite vozilo, te da vam ovaj na kraju ne vrati, to je vaša lična odluka i iza nje stojite baš vi, stoga za nju ne odgovaramo.

KAZNA: Alcatraz na 1 dan.


10. VRIJEĐANJE ČLANOVA:
Strogo je zabranjeno vrijeđanje svih clanova BE zajednice, kako glavnih osoba na serveru ( admina ), tako i običnih igrača. Svi smo mi obični igrači, neki sa više komandi neki sa manje, ovo nećemo tolerirati, uz to svaka takva poruka izlazi crvenim slovima administratorima!

KAZNA: Jail na 60 minuta.


11. OMETANJE IGRAČA DOK RADI:
Strogo je zabranjeno napadanje / ometanje igrača dok radi svoj posao.

KAZNA: Jail na 60 minuta.


12. LOGGING TO AVOID ( LTA ):
Jedanaesto pravilo na serveru je - Logging to Avoid. Što je to zapravo? Logging to Avoid je napuštanje servera da bi nešto izbjegli.
Primjer: Lovi vas Police Department, dobijete wanted level, a u tom trenutku odete offline.

KAZNA: Jail na 120 minuta.


13. OGLASI NA SERVERU ( /AD ):
Za što služe server oglasi? Server oglasi služe za to da obavijestite druge igrače kada primjer nešto kupujete / mjenjate / prodajete i sličnih stvari tome. Znači, oglas mora biti u skladu sa onim što pišete. Pročitajte primjer ispod pravilnog i nepravilnog oglasa, a ne da se žalite da džabe dobijate jail!

Primjer nepravilnog oglasa: Prodajem vozilo marke turismo za 100k.
Primjer pravilnog oglasa: Prodajem vozilo marke turismo za 100.000$.

KAZNA: Jail na 15 minuta.


14. NEPRIJAVLJIVANJE CHEATA, ABUSERA, REKLAMATORA I OSTALIH:
Ukoliko ste uočili da neki igrač koristi razno - razne cheate, abusa razne greške u scripti ( bugova ), reklamira drugi server i slično tome dužni ste ga prijaviti na /report! Koga primjetimo da pomaže cheateru, abuseru, reklamatoru bit će strogo kažnjen!

KAZNA: Jail na 300 minuta.


15. KOMANDA /ASKQ I /REPORT:
Komanda /askq služi za to da zatražite pomoć koju vam je potrebna. Od danas, pa na dalje ćemo početi kažnjavati za glupe askqove tipa "može netko do mene", prvi put ćemo vas opomeniti, dok ćemo vas drugi put jailovati.
Komanda /report služi za prijavljivanje raznih grešaka u skripti ( bugova ), cheatera, reklamatora.

KAZNA: Jail na 15 minuta.


16. IC / OOC PSOVANJE:
Pošto smo uvidjeli da se većina igrača žali na jailovanje u IC chatu, odlučili smo napisati i ovo pravilo. IC / OOC psovanje nas ne zanima, jer svakako nećemo tolerirati da netko nekome psuje mrtve, mamu i slično u ICu. Ovo je stupilo na snagu davnih dana, ali nije bilo napisano tako da za ubuduće znate.

KAZNA: Jail na 120 minuta.


16. PARKIRANJE VLASTITIH VOZILA:
Primjetili smo da se većina igrača počela parkirati na kojekakvim nepropisanim mjestima, zabranjeno je parkiranje na sred ceste, kod spawna, javnih / važnih lokacija te ispred dvorišta organizacije. Imate razno - raznih mjesta gdje se možete parkirati - vaša kuća, aerodrom, brdo kod aerodroma te parking kod plaže ( gdje može na svakom mjestu stati ogroman broj automobila ). Isto tako, uz jail postoji mogućnost da vam vozilo odnese Parking Servis gdje plačate dodatnu kaznu!

KAZNA: Jail na 120 minuta.

Imamo prava da pravila izmenimo u bilo kojem trenutku bez ikakve najave.
Back to top Go down
View user profile http://nd-rp.iftopic.com
 
Pravilnik Servera
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Night Days :: Pravila :: Pravila Servera-
Jump to: